Kesan Menjadi Produktif Dalam Kehidupan Harian Kita

Sentiasa ingat bahawa lebih baik melakukan banyak perkara daripada melakukan apa-apa sama sekali. Juga, ia boleh memberi manfaat kepada anda banyak perkara daripada pengalaman, pembelajaran, dan sebagainya.

Cara terbaik dan paling berkesan untuk menjadi produktif adalah untuk mengutamakan perkara-perkara yang paling penting kepada anda dan kemudian melakukan perkara-perkara tersebut secara profesional dan peribadi. Ini lebih mudah dikatakan daripada dilakukan, walaupun mungkin. Ia penting untuk anda mengenal pasti keutamaan anda. Anda mungkin berfikir bahawa anda sudah tahu apa keutamaan anda, tetapi adakah anda benar-benar? Ambil masa untuk mencerminkannya. Anda mungkin mengatakan bahawa keutamaan anda adalah keluarga anda, tetapi anda menghabiskan banyak masa bersosial dengan rakan-rakan dan pergi membeli-belah atau bermain golf.

Rahsia Menjadi Super Produktif dan Hidup Kehidupan Anda Loveresides dalam mendapatkan keutamaan anda lurus dan sepenuhnya melakukan kepada mereka. Ini caranya:

Anda membantu orang lain

Paulus berkata bahawa mereka bekerja keras dan membayar makanan mereka sendiri supaya mereka tidak menjadi beban kepada yang lain. Dia faham bahawa jika mereka tidak mempunyai makanan lain, mereka akan dapat lebih menjaga keperluan mereka sendiri. Setiap daripada kita memahami nilai berada dalam keadaan di mana setiap orang menyumbang apa yang mereka dapat menyumbang. Apabila itu berlaku, beban itu menjadi ringan bagi orang lain. Apabila anda produktif, ia bukan sahaja memberi faedah kepada anda, ia juga memberi manfaat kepada orang lain kerana ia menyala beban mereka.

Ia menetapkan contoh

Paul berkata mereka bekerja keras dan menyediakan diri mereka untuk menetapkan contoh untuk orang lain untuk mengikuti. Dia tahu bahawa orang lain akan menggunakan hidupnya sebagai corak dan dia ingin memberi mereka corak yang baik untuk diikuti.

Ia menyediakan untuk orang lain

Sama ada kawasan kerja anda termasuk pertukaran wang atau tidak, produktiviti anda menyediakan untuk orang lain. Kerja menyediakan makanan dan tempat tinggal untuk anda dan keluarga anda. Keibubapaan memberi penjagaan kepada anak-anak anda.

Ianya bagus

Nampaknya beberapa orang tidak digalakkan kerana yang lain tidak produktif. Paul menyelesaikan arahannya dengan memberitahu mereka yang melakukan kebaikan agar tidak digalakkan dengan melakukan kebaikan.

Terdapat kalanya setiap kali kita menghadapi keputusasaan dan kekecewaan dan kita boleh mempersoalkan sama ada apa yang kita lakukan malah penting. Menjadi produktif selalu penting.lushviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *