Dia menang ketika waktu rehat selama 30 minit

PETALING JAYA: Permainan Magnum 4D Jackpot telah membuat jutawan yang beruntung untuk membeli dua nombor dari tiga hadiah teratas dalam cabutan tunggal tetapi pada masa yang jarang berlaku, malah memilih nombor dari peringkat kedua hadiah boleh melakukan perkara yang sama.

Pengendali loteri nombor berkata mengikut peraturan permainan Jackpot, apabila Jackpot 1 hadiah wang melebihi RM30 juta dan ia tidak dimenangi, jumlah yang melebihi RM20 juta akan ditambah kepada hadiah Jackpot 2.

“Kali terakhir ini berlaku pada Disember 2015,” kata jurucakap Magnum.

Jadi, dua orang yang bertuah, yang menyangka mereka telah memenangi beberapa ratus ribu ringgit, akhirnya menjadi jutawan segera, berkongsi hadiah Jackpot 2 sebanyak RM10,845,376 dari seri 11 Okt, kata operator loteri dalam satu kenyataan.

Pemenang pertama, seorang ahli perniagaan dari Puchong pada pertengahan 50an, berkata beliau membayar RM20 untuk Sistem Bet 5, yang terdiri daripada gabungan lima nombor 4D berasingan.

“Nombor itu berasal dari mimpi dan juga dari sijil kelahiran saya,” katanya, dari dua nombor yang memenanginya yang memenangi hadiah Jackpot 2, iaitu 8891 (hadiah ke-3) dan 2418 (hadiah khas).

“Saya terkejut apabila pegawai memberitahu saya bahawa saya menang RM4 juta dan saya boleh menuntut wang hadiah saya di ibu pejabat Magnum.

“Sepanjang saya fikir saya hanya memenangi sekitar RM200,000, itulah sebabnya saya terlambat untuk menuntut wang hadiah,” katanya.

Pemenang lain adalah seorang wanita berusia di pertengahan 20-an, yang mengatakan dia membeli gabungan 13 nombor 4D berasingan, membayar RM156 untuk sistem 13 bertaruh.

“Saya memutuskan untuk membeli tiket itu kerana jumlah Jackpot 1 sangat tinggi, dan semua nombor adalah nombor impian saya yang saya beli dengan kerap,” kata wanita dari Sungei Buloh sambil menambah bahawa dua nombor bertuahnya adalah 8891 (hadiah ke-3) dan 9864 (Hadiah khas).

“Saya akan berkongsi kegembiraan dan hadiah dengan ahli keluarga saya. Saya juga akan melabur wang hadiah di hartanah, dan menghabiskan sebahagiannya untuk dana pendidikan saudara saya dan tentu saja, tidak lupa untuk melakukan sedikit kebajikan juga. “

lushviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *