Amazon blijft domineren in de Nederlandse markt en nu heeft het bedrijf onlangs zijn nieuwste investering van € 150 miljoen onthuld. Amazon onthult nieuwste investering van € 150 miljoen in Nederland

Amazon zei dinsdag dat de Prime Day van dit jaar op 16 juli om 15.00 uur van start gaat. ET, met deals die 36 uur tot de volgende dag duren.

Dat maakt het evenement dit jaar tot nu toe de langste in de geschiedenis van het bedrijf. Prime Day is de jaarlijkse verkoopvakantie van Amazon, gestart in 2015, die doorgaans grote kortingen biedt op zijn eigen apparaten en merken, zoals de Fire TV en AmazonBasics. Het evenement lokt ook elk jaar meer betaalde Prime-leden naar het platform, omdat veel deals exclusief zijn voor trouwe klanten.

Er werd al gespeculeerd dat Amazon zijn jaarlijkse shopping extravaganza zou houden op 16 juli, nadat de datum eerder deze maand per ongeluk werd gepubliceerd op een banner van Amazon’s Britse website.

Het bedrijf zei dinsdag dat Prime Day 2018 “meer dan een miljoen deals exclusief voor Prime-leden over de hele wereld zal bevatten, plus een selectie deals bij alle Amerikaanse Whole Foods Market-winkels.” Dit is de eerste Prime Day die Amazon officieel bezit van een supermarktketen.

Het is bekend dat de e-commerce gigant zijn eigen merken en elektronische apparaten tijdens het evenement promoot, meer dan wat dan ook. Analisten van de industrie verwachten al dat Prime Day 2018 een grote duw zal inslaan voor Amazon’s meer dan 80 eigen labels, zoals Lark & ​​Ro, Mama Bear, Core 10 en Happy Belly.

Dit jaar zei Amazon dat de Prime Day “dubbel zoveel deals op Amazon-apparaten” zal bevatten, met de “grootste deals tot nu toe” op Alexa-apparaten zoals de Echo. Sommige deals beginnen vanaf dinsdag, inclusief een korting van $ 100 op Amazon’s Echo Show.

Amazon breidt dit jaar ook Prime Day uit naar nieuwe markten. Naast de VS, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Mexico, Japan, India, Italië, Duitsland, Frankrijk, China, Canada, België en Oostenrijk, zal het evenement nu plaatsvinden in Australië, Singapore, Nederland en Luxemburg.

Om opwinding voorafgaand aan Prime Day op te wekken, zei Amazon dat het “gigantische Smile-boxen” zal verzenden om steden te selecteren – Brooklyn, Los Angeles, Milaan, Tokio en Londen – dit jaar houden er “spannende evenementen”, zoals een concert, in . Iedereen kan kijken hoe de evenementen online plaatsvinden.

Amazon noemt dit jaar het evenement “de beste viering van de Prime Day ooit”.

Op hun beurt zijn concurrerende retailers zoals Target en J.C. Penney al eerder begonnen met het aftrappen van het schoolseizoen om te proberen de blikvangers van klanten te vangen tijdens het browsen van deals voor Prime Day op Amazon.com. Het verandert de dag in een andere vakantie in de hele industrie, zoals Black Friday en Cyber ​​Monday.

EBay zei ook dinsdag dat het “duizenden exclusieve deals” zal aanbieden, beginnend in de week van 16 juli. Het bedrijf prees het feit dat de kortingen kunnen worden gekocht met “geen lidmaatschap vereist.”

Vorig jaar genereerde Amazon een geschatte omzet van $ 1 miljard op Prime Day, volgens analyse van Cowen & Co. en JPMorgan Chase. Amazon zei dat het ‘tientallen miljoenen’ Prime-leden ‘s nachts aan het platform heeft toegevoegd, wat nog een andere reden is waarom het evenement zo succesvol is geworden voor het bedrijf. Een doel voor Amazon is om nieuwe, trouwe klanten te werven die steeds weer terug zullen komen om de website te winkelen.

Amazon heeft onlangs voor het eerst onthuld dat het meer dan 100 miljoen betaalde Prime-leden wereldwijd heeft.

lushviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *